Brigitte

Mijn naam is Brigitte van Kooten. Ik ben mijn carrière gestart als marketing manager. Dit heb ik met veel plezier gedaan maar er was altijd een tweede wens, en dat was kinderen lesgeven. Daarom ben ik op latere leeftijd de PABO gaan doen. Ik kon al vrij snel aan de slag op een basisschool waar ik nog steeds met veel plezier werk in de bovenbouw. Op de PABO leer je veel maar ik wilde mijzelf meer professionaliseren. Daarom de keuze om een Master SEN te volgen en als professioneel Remedial Teacher aan de slag te gaan. Inmiddels heb ik deze opleiding 4 jaar geleden afgerond en in combinatie met mijn ervaring als leerkracht kan ik zeggen dat ik kinderen op veel vlakken kan helpen. Als Remedial Teacher denk ik graag in mogelijkheden. In de praktijk betekent dat dat we vaststellen wat een kind kan en waar we nog aan moeten werken. Dit verschilt per kind, er is geen standaard aanpak.

Ingeborg

Mijn naam is Ingeborg Langendorff-Westerbeek. Na de middelbare school heb ik de Hotelschool Amsterdam gedaan en tien jaar later de switch naar het onderwijs gemaakt. Het onderwijzen en begeleiden van kinderen is mijn passie. Ik merkte dat ik, na een aantal jaren voor de klas gestaan te hebben, de behoefte voelde mij te professionaliseren en heb samen met Brigitte de opleiding Master Special Educational Needs (SEN) gevolgd aan de Fontys Hogeschool. Naast mijn werkzaamheden als Remedial Teacher op een basisschool in Amsterdam en in Vinkeveen, geef ik op woensdag en zaterdag met veel plezier bijles in onze Bijlestuin aan leerlingen van groep 4 t/m 8. Maar ook brugklassers help ik als zij een proefwerk Nederlands of Engels hebben en net even die extra uitleg nodig hebben.

De één-op-één werksituatie met kinderen ervaar ik als heel prettig. Vanuit een veilige vertrouwensband kan er gewerkt worden aan een persoonlijke en cognitieve groei.

Naast de bijlessen geef ik ook typelessen. Dit doe ik in groepjes van 6 kinderen. De sfeer is gemoedelijk en ontspannen, waardoor kinderen graag naar typeles komen. Mijn taak is de kinderen te begeleiden, motiveren en stimuleren en ook dit doe ik met veel plezier.